spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Naslovnica
NOVOSTI
Raspisivanje unutarstranačkih izbora za ZŽ "Katarina Zrinski" Grada Knina

Dana 16. siječnja 2017. godine, na devetoj sjednici GO HDZ-a Knin donesena je Odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora za ZŽ "Katarina Zrinski" Grada Knina.

Opširnije...
 
17. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što."

Dana 10. prosinca 2016. godine odlaskom u Zagreb, delegacija GO HDZ-a Knin predvođena predsjednicom Josipom Rimac obilježila je 17. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Tom prigodom su na mjestu posljednjeg počivališta dr. Franje Tuđmana položili cvijeće i zapalili svijeće.

Opširnije...
 
U sjećanje na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana

 
Radni sastanak GO HDZ-a Knin zajedno s predsjednikom Nediljkom Dujićem

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Knina, 21 sudenog 2016. godine na čelu s predsjednicom Josipom Rimac održao je radni sastanak na kojem je nazočio predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, župan Goran Pauk i tajnik Ante Rakić.

Opširnije...
 
Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

"Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikad narod zaboravit neće, Vukovar."

U četvrtak, 17. studenog članovi GO HDZ-a predvođeni predsjednicom Josipom Rimac sudjelovali su u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

 

Opširnije...
 
Parlamentarni izbori 2016.: U Kninu premoćna pobjeda HDZ-a

Na izvanrednim parlamentarnim izborima održanim 09. rujna 2016. godine Hrvatska demokratska zajednica u Kninu je ostvarila premoćnu pobjedu dobivši 2 868 glasova, odnosno 56,40 posto, Narodna koalicija predvoena SDP-om osvojila je 943 glasa ili 18,54 posto, a za Most je glasalo 589 Kninjana ili 11,58 posto.

Opširnije...
 
Andrej Plenković novi je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice

Unutarstranački izbori za predsjednika HDZ-a - po načelu "jedan član - jedan glas" - održani su 17. srpnja 2016.g. u Hrvatskoj i HDZ-ovim koordinacijama izvan Hrvatske. Andrej Plenković Izabran je s 97.823 glasa od ukupno 208.277 članova HDZ-a.

Opširnije...
 
HDZ i Domoljubna koalicija predali liste za parlamentarne izbore

19. listopada u poslijepodnevnim satima, predstavnici HDZ-a i Domoljubne koalicije, na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom predstavili izborne liste za nadolazeće parlamentarne izbore.

Predaji izbornih lista u prostorijma Državnog odvjetništva prisutovalo je oko 150 članova HDZ-a i Domoljubne koalicije.
Predsjednik Tomislav Karamarko ovom je prigodom izjavio da očekuje uvjerljivu pobjedu.

Zajedno za jaku Hrvatsku.

 
U duhu zajedništva i domoljublja predstavljen izborni program HDZ-a

13.10.2015. Šibenik. Ponos. Domoljublje. Zajedništvo. U dupkom punoj sportskoj dvorani Baldekin - više od 3 000 prisutnih - održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Velebno, pobjedničko ozračje. Stranačke i nacionalne zastave. Kao, uostalom, i na svim do sada održanim programskim skupovima! Zajedno do pobjede - za jaku Hrvatsku. Zajedno - u Krešimirovu gradu!

Opširnije...
 
Obilježena 25. obljetnica HDZ-a grada Knina i općine Kijevo

Dana, 23. ožujka 2015. godine svečano je obilježena 25. Obljetnica osnivanja HDZ-a grada Knina i općine Kijevo. Prije same svečanosti izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno izaslanikom predsjednika Tomislava Karamarka, glavnim tajnikom Milijanom Brkićem, članicom predsjedništva i predsjednicom G.O. HDZ-a Knina Josipom Rimac, predsjednikom Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Milanom Kovačom, predsjednikom Ž.O. HDZ-a Antom Kulušićem i ostalim stranačkim dužnosnicima položili su vijenac i zapalili svijeće te se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“.
Opširnije...
 
Obilježen Dan neovisnosti
Dana 8. listopada prisjećamo se 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ kojom je, između ostalog, potvrdio ranije donesenu Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske (25. lipnja 1991.), te je Hrvatska i stvarno postala samostalna i neovisna država.
Opširnije...
 
Održana izborna skupština GO MHDZ-a Grada Knina

Dana 10. srpnja 2014.godine u svečanoj dvorani veleučilišta „Marko Marulić“ održana je izborna skupština Mladeži HDZ-a Grada Knina na kojoj je za novoga predsjednika Mladeži kninskog HDZ-a jednoglasno izabran Marko Šešo.

Mladež HDZ-a Grada Knina sada broji oko 600 članova što je gotova pa jedna trećina ukupnog članstva.

Opširnije...
 
Izborna skupština MHDZ-a Grada Knina

Poštovani/a,

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na Izbornu skupštinu Gradskog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice za Grad Knin koja će se održati dana 10. srpnja 2014. godine (četvrtak) u svečanoj dvorani Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, Krešimirova 30 s početkom u 19,00 sati.

Očekujemo da svojom nazočnošću doprinesete radu Izborne skupštine Mladeži.

Predsjednik GO MHDZ-a Knin

Slaven Ivić

 
Izbori za EP: Pobjeda HDZ-ove koalicije u Kninu

Na izborima za Europski parlament koalicija koju predvodi HDZ osvojila je 41,43 posto glasova, odnosno 6 zastupničkih mjesta, koalicija predvođena SDP-om 29,92 posto glasova, odnosno 4 mjesta te ORAH 9,41 posto glasova, odnosno jedno mjesto u Europarlamentu.

U Gradu Kninu HDZ-ova koalicija dobila je 46,05 posto glasova, a SDP-ova 33,09 posto. Ovi rezultati su gotovo identični rezultatima izbora za Europski parlament u Kninu iz 14. travnja prošle godine. Tada je HDZ-ova koalicija dobila 46,73 posto, a SDP-ova 33,21 posto.

 

Opširnije...
 
Obilježena 24. obljetnica osnivanja HDZ-a u Gradu Kninu i Općini Kijevo

Dana, 25. ožujka 2014. godine u Domu HV-a s početkom u 18,00 sati svečano je obilježena 24. obljetnica osnivanja HDZ-a za Grad Knin i Općinu Kijevo. Na trgu Ante Starčevića kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima i domaćinima proslave Josipom Rimac - gradonačelnicom Knina, Ivanom Stjepanom Bajanom - načelnikom Općine Kijevo te županijskim vodstvom HDZ-a na čelu sa predsjednikom Antom Kulušićem položili su vijenac i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje koji su položili svoje živote za Domovinu Hrvatsku.

 

Opširnije...
 
Obilježena 24. obljetnica HDZ-a Šibensko-kninske županije

Dana, 17. veljače 2014. godine svečano je obilježena 24. obljetnica HDZ-a Šibensko-kninske županije u Šibeniku.

Prije same svečanosti predsjednik HDZ Tomislav Karamarko, politički tajnik i potpredsjednik hrvatskog Sabora Tomislav Čuljak, međunarodni tajnik Miro Kovač, glasnogovornica stranke Dajana Antonija Bebek predsjedništvo Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije položili su vijenac i zapalili svijeće te se pomolili kod Spomenika poginulim, umrlim i nestalim šibenskim braniteljima iz Domovinskog rata. Njima su se pridružili i saborski zastupnici Branka Juričev Martinčev i Branko Kutija.

Opširnije...
 
Potpora Vukovaru iz hrvatskog kraljevskog Grada Knina

Dana, 4. rujna 2013. godine u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Knina na trgu dr. Ante Starčevića kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ s početkom u 20,00 sati upriličeno je paljenje svijeća kao potpora Vukovaru i Vukovarcima i njihovoj borbi oko uvođenja natpisa na ćiriličnom pismu.
Opširnije...
 
Karamarko u Kninu: Ova Vlada trune i raspada se

Ova vlada trune i raspada se, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Kninu gdje je došao dati potporu kandidatima HDZ-a za kninskog gradonačelnika i šibensko-kninskog župana, Josipi Rimac i Goranu Pauku čiju pobjedu očekuje u drugom krugu, 2. lipnja.

Opširnije...
 
Okvirni iznos vlastitih sredstava za financiranje izborne promidžbe

Sukladno članku 13. stavak 1. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne


promidžbe („Narodne novine“, broj 24/11, 61/11, 27/13 i 48/13-pročišćeni tekst),

objavljujem


Ja, JOSIPA RIMAC, adresa IVANA MEŠTROVIĆA 10, 22300 KNIN, OIB: 02603726804,

planiram utrošiti 5.000,00 kn vlastitih sredstava iz osobne ušteđevine, na izborima koji će se

održati dana 19. svibnja 2013.g., a u svrhu financiranja izborne mi promidžbe za izbor

GRADONAČELNICE u GRADU KNINU.

Josipa Rimac

Dokument u PDF-u

 

 

 
Obilježena 22. godišnjica napada na Vrpolje i Potkonje

U Kninu je danas obilježena 22. godišnjica napada Martićevih terorista na kninska sela Vrpolje i Potkonje te egzodusa Hrvata s kninskog područja.

Tom prigodom su predstavnici Grada predvođeni gradonačelnicom Josipom Rimac te predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata iz Knina položili vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja „Pad pod križom“ na tvrđavi za sve poginule u Domovinskom ratu, a u crkvi sv. Barbare na tvrđavi služena je sveta misa.

Vijenci su položeni i kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 na Trgu Ante Starčevića te kod spomen obilježja u Vrpolju i Potkonju.

 
Josipa rimac kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu, a Nikola Blažević i Slaven Ivić za dogradonačeln

Josipa Rimac kandidatkinja je HDZ-a za kninsku gradonačelnicu, a Nikola Blažević i Slaven Ivić za njene zamjenike na predstojećim lokalnim izborima. Josipi Rimac, 33-godišnjoj stručnoj specijalistici ekonomije, rođenoj u Lukaru u Promini, a odrasloj u Kninu, ukoliko pobijedi, bit će ovo treći uzastopni mandat kninske gradonačelnice. U predstavljanju kandidata na kninskoj tvrđavi Rimac se usredotočila na rezultate kninske gradske uprave u proteklom mandatu.

Opširnije...
 
Obilježena 23. obljetnica osnivanja HDZ-a u Gradu Kninu i Općini Kijevo

Dana, 25. ožujka 2013. godine u Domu HV-a s početkom u 18,00 sati svečano je obilježena 23. obljetnica osnivanja HDZ-a za Grad Knin i Općinu Kijevo. Na trgu Ante Starčevića kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima i domaćinima proslave Josipom Rimac-gradonačelnicom Knina, Ivanom Stjepanom Bajanom-načelnikom Općine Kijevo te županijskim vodstvom HDZ-a na čelu sa predsjednikom Antom Kulušićem položili su vijenac i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje koji su položili svoje živote za Domovinu Hrvatsku.

Opširnije...
 
Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije i G.O. HDZ-a Grada Šibenika zajedno sa HSS-om i HSP

Dana, 11. ožujka 2013. s početkom u 10,00 sati u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice održana je tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni kandidati za zamjenike župana Tomislav Vrdoljak (HDZ) i dosadašnji zamjenik župana Zoran Smolić (HSS), te kandidat za zamjenika gradonačelnika Šibenika Nikica Penđer (HSP dr. Ante Starčević).
Na početku tiskovne konferencije sve nazočne pozdravio je predsjednik Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić koji je istaknuo da su kandidati za županiju i grad Šibenik nova snaga za bolje sutra i ljudi koji su svojim dosadašnjim radom dokazali da znaju i da mogu.

 

Opširnije...
 
Veliki motivacijski skup u Zagrebu

U prepunoj dvorani Košarkaškog centra „Dražen Petrović“, pred oko šest tisuća sudionika i gostiju održan je veliki motivacijski skup „Sabor HDZ-a – Izbori 2013.“ U radu veličanstvenog Sabora u Ciboni nazočili su po prvi put svi predsjednici temeljnih ogranaka, svi kandidati za župane, gradonačelnike i načelnike općina. Hrvatska demokratska zajednica ovim je skupom potvrdila status najsnažnije hrvatske političke stranke i poslala poruku svim hrvatskim građanima da je spremna preuzeti vlast na dobrobit svih ljudi i Hrvatskoj vratiti ponos.

Opširnije...
 
Članovi kninskog HDZ-a posjetili grob dr. Franje Tuđmana

Dana 10. prosinca 2012. godine odlaskom u Zagreb predsjedništvo kninskog HDZ-a i članovi stranke predvođeni predsjednicom Josipom Rimac obilježili su 13. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Tom prigodom su na mjestu posljednjeg počivališta dr. Franje Tuđmana položili cvijeće i zapalili svijeće.

U Zagreb su autobusom otputovali i učenici te učitelji kninske Osnovne škole dr. Franje Tuđmana.

 
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić posjetili Županijski odbor HDZ-a

Dana, 7. studenoga 2012. godine predsjednik Hrvatske demokratske zajednice gospodin Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić posjetili su i održali radni sastanak sa članovima Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije i predsjednicima Gradskih i Općinskih odbora HDZ-a Županije.

Na početku sastanka pozdravne riječi gostima i svima nazočnima uputio je predsjednik Ž.O. HDZ-a gospodin Ante Kulušić koji je između ostaloga govorio o stanju u Stranci na području Šibensko-kninske županije. Istaknuo je što se napravilo od zadnjih unutarstranačkih izbora: na razini Županije osnovano je 21 stručno povjerenstvo prema naputku stranke. Na temelju Odluke Županijskog odbora HDZ-a predsjedništvo Ž.O. obišlo je sve gradske i općinske odbore i na terenu razgovarali oko nadolazećih lokalnih izbora, te su im date upute oko ispunjavanja novih upitnika i pristupnica.

Opširnije...
 
Održana tiskovna konferencija „Pet do dvanaest“

Dana, 12. studenoga 2012. godine u prostorijama Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije održana je tiskovna konferencija u 11,55 ili simbolično nazvana „Pet do dvanaest“, na kojoj su sudjelovali predsjednik Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije i saborski zastupnik Ante Kulušić, gradonačelnica Vodica i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnik Skradina Nedjeljko Dujić, Josip Begonja - potpredsjednik Ž.O. HDZ-a i Tomislav Vrdoljak- tajnik Ž.O. HDZ-a i zamjenik gradonačelnice Grada Knina.Cilj ove tiskovne konferencije je još više senzibilizirati javnost po pitanju poreza na imovinu kojeg Kukuriku Vlada namjerava uvesti.

Opširnije...
 
Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ doline Neretve darovali mandarine Gradu Kninu

Dana, 9. studenog 2012. godine u Knin je stigla još jedna hvale vrijedna donacija. Naime, Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ doline Neretve (Metkovića, Ploča, Opuzena i Slivnog) donirala je oko 4 tone mandarina iz neretvanskog kraja.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 32 od 56
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB